Kategoriarkiv: Inspiration

Inspiration till att skapa något nytt eller förändra.

Vårt inre ljus

Jag har börjat komma till en insikt. Det tar fortfarande emot att säga det med det känns som jag är ganska bra, rent av riktigt bra och när jag vågar vara det så blir andra i min omgivning det med.

En god vän som heter Helen sade så fint ”Ödmjukhet är för mig inte att så i ett hört och låta andra lysa. Utan att stå i mitten av rummet, lysa och låta andra det också.”

Jag kom att tänka på stjärnhimmelen om natten. Mörkret lyses upp av mängder av stjärnor som lyser tillsammans. Om man blickar ner på jorden från rymden på natten så är det också en hel del ljus. Tänk om de ljusen var människor. Människor som lyser tillsammans.

En sådan människa vill jag vara.

Vill du lysa med mig?

 

Johan Arnkil

Dipl Massagetereapeut

Dipl Mindfulnessinstruktör

www.oceanharmony.se

 

Ett andetag är allt som krävs

Det första vi gör när vi föds av att andas in, det sista vi gör i livet är alt andas ut. Varje andetag är som en livscykel. Över 70% av kroppens rening sker genom andningen, gifter lämnar kroppen och cellerna renas. Ofta byter vi bara 10% av luften i lungorna vid ett andetag. Blir vi stressade så andas vi i bröstet och skapar spänningar och känslor av olust. Andas vi djupt till strax nedanför naveln så fyller vi kroppen med energi, slappnar av, ger de inre organen lite massage. När vi är fullt medvetna i ett andetag så släpper tankarna och hjärnan får vila från de 60 000 tankar den ändå hinner med på en dag. När hjärnan vilar så får vi mer kontakt med kroppen och kan känna och uppleva mer av livet. Låt andningen bli din bästa kompis, njut av den och njut av livet!

 

Johan Arnkil

Dipl Massageterapeut (studerande Mindfulnessinstruktör)

www.oceanharmony.se